Tillbaka till alla evenemang

Klubb Sodapop presenterar Majorelle Blue + Levande Död

  • Grand Malmö 17 Monbijougatan Skåne län, 211 53 Sweden (se karta)

Majorelle Blue

Klubb Sodapop, Malmös nygamla popklubb som vaknat upp och flyttat till grand efter den stora dvalan. Sodapop handlar om en sak: bra popmusik live, vare sig den är rivig, drömsk eller skev. En gång i månaden plockas två körsbär ur den svenska indiescenen hit för antagligen helt episka urladdningar, hoppas vi ses!

MAJORELLE BUE
Ett gäng livetagningar i Tambourine Studios, under våren 2020 resulterade i vad Kult Magasin utropade till "Indiesveriges kanske mest välgjorda EP för i år". Kvicka texter och charmig töntighet sammanfattar deras personlighet. Lägg till klistriga melodier (som du antagligen kommer tralla på i veckor), så har du Majorelle Blue.

Med deras egna blandning av mjukt och hårt förs de ofta samman med indiepop och riot grrrl-scenen från det tidiga 90- och 00-talet. Några av deras egna influenser till musiken sträcker sig från Alvvays, Le Tigre, PJ Harvey, Mike Krol, Blur, Pixies, och Cocteau Twins.

Hittills har Majorelle Blue släppt två EPs och en singel, de två senare med det lokala skivbolaget Svart Kaffe Records. Bandet har blivit uppmärksammade på både svenska och utländska bloggar, lokala medier och spelats på radio i Berlin och Spanien. Live har de med sig en energiskt hemtrevlig närvaro och ett löfte om att indie fortfarande lever.

LEVANDE DÖD

LEVANDE DÖD
Men snus under läppen, folkölen i handen och nya skivan ”Ingen Framtid” på ingång, så prokrastinerar Levande Död vidare genom livet. Dom kan inte klättra på den sociala stegen, men dom kan klättra över skolgårdens staket. Dom slarvar till Rocken, möblerar om. Sölar ner, dräller runt. Kom och se!

På scen cirka kl. 22:15.
Fri entré före kl. 23 i mån av plats, 100kr inkl. garderob.
Nattklubb till kl. 03 efter konserten

Föregående
Föregående
13 november

DJ LAID

Nästa
Nästa
17 november

Poetry Slam ★ Öppen Scen ★ Simone Ljungqvist