Tillbaka till alla evenemang

Steget + Det Brinner

  • Grand Malmö 17 Monbijougatan Skåne län, 211 53 Sweden (se karta)
StegetFoto Ellika Henrikson

Steget

Foto Ellika Henrikson

Steget är i studion och spelar in sin tredje skiva. 
De släpper ny singel i november och ska ut och spela igen – Äntligen!



Steget är en popduo från Göteborg bestående av Nils Dahl och Matilda Sjöström. 
Du kanske trodde dom lagt av? Icke!



Det är nu 10 år sedan de bestämde sig för att göra musik ihop. Både Matilda och Nils minns tydligt den där sommarkvällen på Pusterviks uteservering när det blev bestämt. Sen dess har båda genomgått flera livskriser och vi har fått följa med på resan.



Steget har nu äntligen gått in i studion igen och lovar fortfarande att ta dig i handen, med lika ärliga och självutlämnande texter nu som då. Du får fortsatt filmiskt och känslosamt pianospel som på senare tiden dragit sig försiktigt mot fler elektroniska inslag.


Vad som helst kan hända nu. Alla fönster är öppna.



De nya låtarna handlar om att se sig själv i spegeln, ta med sig sin historia och samtidigt blicka framåt. Det är inte alltid lika lätt som det verkar.


Att lyssna på Steget är som att få ta del av brev skrivna i ensamhet för att orden måste ut.



Steget har tolkat Ebba Gröns klassiker ”Flyktsoda”. De filmade inspelningen i all sin enkelhet i Sonya Studios och bara några timmar efter att live-videon slängdes upp delade självaste Joakim Thåström videon på sin Facebook-sida. Detta var såklart fantastiskt och oerhört mäktigt för Steget då detta är en av deras absoluta favoritlåtar.


Stegets musik har varit med i många TV-serier och har hög lyssning än -trots att det var längesedan de faktiskt släppte en skiva. Deras publik dyker fortfarande alltid upp och när de spelade live och innan pandemin slog till, drog de fullt hus i både Stockholm och Göteborg. Flera dagar i rad!!


Det Brinner

Det Brinner

Det Brinner släpper nya singeln ”Hoppas” den 22 okt och är just nu ute på höstturné

Det hyllade albumet ”bara öppna ögon kan se”släpptes i januari 2020 och hann preciiiis med att ha några få releasefester runt om i Sverige innan pandemin drog undan mattan för hela kulturvärlden.

Att nu få släppa ny musik och komma upp på scen igen och spela live igen känns otroligt kul!

Det Brinner är soloprojektet som Matilda från Steget startade för att utmana sig själv och faktiskt göra sånt som hon drömt om men inte vågat innan. Hon började 2016 med att använda ilskan istället för uppgivenheten som driv. Det gav henne massor av energi att våga gå vidare med alla de olika slags känslouttryck hon ville använda och gav henne även modet att skapa helt andra genre-variationer i låtarna.

Om det skulle bli skämskudde eller totalhype visste hon inte då, men hon vägrade att fega ur.

Hon är fortfarande här, stabilt står hon kvar samtidigt som hon fortfarande utmanar och är på väg.

Det började med en EP, och vi har fått njuta av 2 fullängdare och nu är det snart dags att presentera skiva nummer 3!

Den 27 november i vintras släpptes första singeln "När jag tänker på oss" från kommande album och nu den 22 oktober släpper hon alltså en till ny singel som heter ”Hoppas”

Det är starka känslor som alltid. Hela vägen. Det är med rak ryggrad som hon möter de stora och små känslorna inför allt vi är med om här i livet. Att våga vara bräcklig är avgörande för att komma vidare. Det finns inget kvar att mörka eller visa sig hård inför. Ärlighet varar verkligen längst. Självklart är det fortfarande gråtdisco vi lyssnar på.

Vi är kvar på dansgolvet.

Det glittrar av nostalgi för oss som växte upp under 80 och 90 talet men låtarna har samtidigt en sån otroligt stark glöd och desperation i de svenska direkta texterna. Allt detta, ihop med melodierna, gör att det känns sprillans nytt och inte minst -så otroligt på tiden.


Fri entré före kl. 23, 100kr inkl. garderob.
Nattklubb till kl. 03 efter konserten

Föregående
Föregående
19 november

Releasefest för Amanda Romares bok Halva Malmö består av killar som dumpat mig

Nästa
Nästa
19 november

DJ SunnyoSlem