Tillbaka till alla evenemang

Kammarmusikklubben Krinolin: NOVO Quartet

  • Grand Malmö 17 Monbijougatan Skåne län, 211 53 Sweden (se karta)
NOVO Quartet

NOVO Quartet


NOVO Quartet är en prisvinnande, polsk-dansk stråkkvartett med framtiden för sina fötter. Kvartetten formades 2018 i Köpenhamn och består av violinisterna Kaya Kato Møller och Nikolaik Vasili Nedergaard, violasten Daniel Sledzinski och cellisten Signe Ebstrup Bitsch. Ensemblen studerar på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium och är protegéer till den eftertraktade läraren Tim Frederiksen, tidigare mentor till the Danish String Quartet och the Nightingale String Quartet.

2019 gjorde kvartetten sitt intåg på den internationella scenen i Shanghai och därtill som representanter för Det Kongelige Danske Musikkonservatorium vid den holländska musik- och arkitekturfestivalen Tilburg is Mooi. Kvartetten var inbjuden att delta i Trondheims internationella kammarmusikakademi under 2020, som tyvärr tvingades ställas in till följd av pandemin. NOVO Quartet vann nyligen första pris i Danska radion P2:s kammarmusikstävling år 2020. Kvartetten har också mottagit Léonie Sonnings Talent Prize år 2021.

NÄR? Tisdag 23 november kl. 21:00
VAR? Grand Malmö, Monbijougatan 17 i Malmö
INTRÄDE? Fritt inträde före kl. 20:30, därefter 100 kr för ordinarie och 50 kr för studenter.

Krinolin drivs i samarbete med Grand Malmö och Musik i Syd, med stöd av Malmö Stad, Kulturrådet, Helge Ax:son Johnsons stiftelse och Crafoordska stiftelsen.

Föregående
Föregående
22 november

Malmö Wine Club: Ost- och vinprovning

Nästa
Nästa
24 november

Quiz med Quizmaster Dallas