Tillbaka till alla evenemang

Stilla Havet + Silverkulten

  • Grand Malmö 17 Monbijougatan Skåne län, 211 53 Sweden (se karta)

Stilla Havet

Stilla Havet dissekerar natten till igår och skär in i 2020-talet. Spetsigare skor, skarpare synthar och djupare avgrunder. Stockholmstrion Stilla Havet är tillbaka med 'Samtiden sliter oss isär', ett monument över vad vi har blivit.  Skivan är bandets tredje och är producerad av bandet och italiensk-brittiska M!R!M. 

Låtar som Farsot, Dimman och Dunkar kallt, river upp ett skärsår i vardagen där blodet sipprar ut och blandas med gatans damm och smuts. Visst, det är fortfarande starkt influerat av 1980-talets new wave band, men på fundamentet av the Cure, New Order och Eurythmics har Stilla Havet byggt ett unikt och samtida sound, exklusivt och utan att skämmas för ambitionerna att beröra lyssnaren.

Texterna rör sig mellan minnets mörkaste vrår, internets djupaste trollhål och det arytmiska dunkande av stenar mot bostadsrätternas härdade glasbarriärer. 

Stilla Havets ”samtiden sliter oss isär” stakar ut vägen genom 2020-talet. Det är en smal och slingrig, men spännande väg.

Silverkulten

"Ganska så rivig och gitarrbaserad musik med texter på svenska" sa en vän en gång om Silverkulten. På två album har resan gått från Hurula-influerad indiepunk till ett mer poppigt västkustsound. I framtiden hittas kulten någonstans mellan dessa två, blandat med diverse godbitar från 1900-talet.

Med i ryggsäcken finns några fina omskrivningar som t.ex: årets indiedebutant(HYMN), en nominering till årets genombrott (GAFFA) och "Det är de medryckande melodierna som är den gemensamma nämnaren och Silverkultens esse i rockärmen"(Popmani).

Att det fortfarande är skrålvänligt och på en tunn linje mellan hoppfullt och deppigt, det är sen gammalt.

Start cirka 22:15
Fri entré före kl. 23, 100kr inkl. garderob.
Nattklubb till kl. 03 efter konserten

Föregående
Föregående
17 december

Jazz Kitchen

Nästa
Nästa
22 december

Julquiz med Quizmaster Dallas