Tillbaka till alla evenemang

Duschpalatset

  • Grand Malmö 17 Monbijougatan Skåne län, 211 53 Sweden (se karta)

Duschpalatset

Duschpalatset håller, med sin andra fullängdare ”Baby!”, på att utmejsla en position som det skramliga gitarrstökets allra finaste företrädare. I en tradition av excellenta indieband från landets norra delar är Duschpalatset den senaste i raden av pärlor.

Här fortsätter kvartetten sitt utforskande av klassisk indietraditon - med föregångare som Wannadies, Säkert och en gnutta Raymond & Maria som en tänkbar palett av influenser. Det skramlar, det skaver, det smäller med refräng efter refräng. Texterna är
samtidigt raka, ironiska, som underfundiga. Du tror du förstår, för att snart upptäcka ännu ett lager.

Under det senaste året har singlar som ”Konstigt”, ”Solbränd i Barcelona” (producerad av just Pär Wiksten från Wannadies) och ”Ford Festiva” befäst bandet som favoriter hos den svenska musikpressen. Kult Magasin kallade Hll exempel den sistnämnda för ”opolerad och fulsnygg”. Kan det beskrivas bättre? Vi tror inte det.


xx lovina

Efter en framgångsrik karriär som gitarrist i Dolores Haze har Lovina de senaste åren främst varit verksam som producent, bl.a. för ShitKids Grammisnominerade album [DETENTION]. xx lovina är hennes nya soloprojekt och första singeln ”Your girlfriend” släpptes på Alla hjärtans dag genom egna bolaget Low Art vilket uppmärksammades av bl.a. PSL. Musiken är melankolisk och influerad av både elektronisk dansmusik och rock.

På scen cirka kl. 23:00.
Fri entré före kl. 23 i mån av plats, 100kr inkl. garderob.
Nattklubb till kl. 03 efter konserten

Föregående
Föregående
27 april

Quiz med Quizmaster Dallas

Nästa
Nästa
30 april

DJ LAID