Tillbaka till alla evenemang

Kammarmusikklubben Krinolin: Magnus Holmander & Irina Serotyuk

  • Grand Malmö 17 Monbijougatan Skåne län, 211 53 Sweden (se karta)
Magnus Holmander & Irina Serotyuk

Magnus Holmander & Irina Serotyuk

Magnus Holmander och Irina Serotyuk träffades under sina masterstudier på Kungliga Musikhögskolan I Stockholm. Bristen på originalmusik för klarinett och ackordeon utmanade Magnus och Irina att på egen hand skaffa och forma sig en egen och personlig repertoar, bland annat med beställningsverk av Andrea Tarrodi, Ylva Fred och Tomas Wikenius.

2017 vann duon Kammarmusikförbundets tävling ”Ung & Lovande”, en av Sveriges främsta kammarmusiktävlingar.
Duon turnerar idag över hela Sverige med ett program som spänner från impressionism till jazzinfluerad nutida konstmusik, från slavisk folkmusik till klezmer.

Irina Serotyuk
Genom sin tekniska briljans och strävan efter att bryta stereotypa normer har den ukrainska ackordeonisten Irina Serotyuk på senare år fått ett stort genombrott inom den svenska dragspelskulturen. 2018 blev Irina den första ackordeonisten någonsin att ta sig till final i Sveriges största tävling för klassisk musik - Solistpriset. Detta är dock långt ifrån hennes första framgång då hon har varit pristagare i över 20 internationella tävlingar runt om i Europa! Bland annat kan nämnas att hon som första ukrainska vann en av de mest prestigefyllda tävlingarna för ackordeonister: “Internationaler Akkordeonwettbewerb Klingenthal” i Tyskland - en tävling som hon har vunnit inte mindre än två gånger, både år 1999 och 2005.

Efter sina studier i Odessa och Warszawa fortsatte Irina sina studier vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har idag etablerat sig som en framgångsrik frilansmusiker med Sverige som bas.

Magnus Holmander
Han är musikern som kan få ett notställ att sväva och en klarinett att bokstavligt talat gå upp i rök. Magnus har genom sin unika kombination musiker och magiker skaffat sig en alldeles egen nisch inom den klassiska musikbranschen, och fått verk dedikerade av tonsättare som Rolf Martinsson, Anders Hillborg, Klara Stirner, Benjamin Staern och Jacob Mühlrad.

2019 utsågs han till Rising Star 2019-2020 utav European Concert Hall Organization (ECHO) och samma år blev han omnämnd i tidskriften Opus som en av de 20 mest inflytelserika musikerna i Sverige. Magnus tog sin kandidat- och masterexamen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och studerade för Hermann Stefánsson och Emil Jonason.

NÄR? Tisdag 19 oktober kl. 21:00
VAR? Grand Malmö, Monbijougatan 17 i Malmö
INTRÄDE? Fritt inträde före kl. 20:30, därefter 100 kr för ordinarie och 50 kr för studenter.

Krinolin drivs i samarbete med Grand Malmö och Musik i Syd, med stöd av Malmö Stad, Kulturrådet, Helge Ax:son Johnsons stiftelse och Crafoordska stiftelsen.

Föregående
Föregående
6 december

Malmö Wine Club: Mousserande vinprovning

Nästa
Nästa
8 december

Bildningsbaren: Kärlek 2021 - den eviga jakten på kärleken