Tillbaka till alla evenemang

Live: Emma-Lee Andersson + Glashus

  • Grand Malmö 17 Monbijougatan Skåne län, 211 53 Sweden (se karta)

Emma-Lee Andersson

Emma-Lee Andersson och Glashus live på Grand. Stark splitterny svensk pop!

Den 1a: april så släpper Emma-Lee Andersson sin andra singel för året. Den är döpt till 94anefter en klassisk nattbuss i Stockholm. Här skildrar hon en resa genom stockholmsnatten efter en sen utekväll där ångest och självkritik ligger nära till hands.

Emma-Lee Andersson fick mycket uppmärksamhet kring sitt första singelsläpp i höstas med "Spotta i min mun" som sedan följdes upp av "Vi har iallafall inte tråkigt" som släpptes nu i januari.

Man skulle kunna hävda att Göteborg präglat Emma-Lee Anderssons låtskrivande från start. Med en fot i modern svensk pop, vars flaggskeppnamn som Viktor Leksell och Miriam Bryant också är Göteborgsbördiga, har Emma-Lee präglats lika mycket av euforin hos en Håkan Hellström eller något av de otaliga indieband som stått på scener runt staden.

Musik har varit en stor del av Göteborgsbördige Emma-Lee Anderssons liv under lång tid. Som 5-åring började hon skriva låtar och som ung tonåring bildade hon och några vänner sitt första punkband, spelandes allt vad de orkade runt fritidsgårdarna i Göteborg, ända ner till Skåne. Några år senare hade musikintresset utvecklats, ett jobb som lastbilschaufför övergivits, och sex singlar släppts under artistnamnet Bellhouse.



Glashus

‘glashus’, en svensk pop-duo, bestående av Iona Köhler Alvén och Mattias Norén.

De fångar lyssnarens uppmärksamhet med catchy melodier, synthar, tydliga beats samt hav av stämmor.

Projektet grundades under pandemins mörka tider när Iona lämnade Londons lockdown och de båda vännerna befann sig i samma stad för första gången på väldigt länge. I en etta på
Nobeltorget i Malmö riktades full fokus på att skriva och spela in musik.
synth^10 +rösthav^10+(beat/bass)+log10000(catchy melodier)+ svenska ärliga härliga texter=
glashus→ pop-duo = JA TACK!

Debutsingeln ‘droger fester & panik’ handlar om självdestruktivitet och festande som bryter ned relationer, att ge upp delar av sig

På scen cirka kl. 22:14
Fri entré före kl. 23 i mån av plats, 100kr inkl. garderob.
Nattklubb till kl. 03 efter konserten

Föregående
Föregående
16 april

DJ Disco Freaks

Nästa
Nästa
20 april

Jazz Night at Grand - Jam Session