Tillbaka till alla evenemang

Live: ALVA + Filip Lundgren


  • Grand Malmö 17 Monbijougatan Skåne län, 211 53 Sweden (se karta)

Filip Lundgren

Foto Amanda Jonsson copy

Filip Lundgren debuterade med albumet Där inget annat finns 2015, och har med ett ihärdigt turnerande sedan debuten åkt flera vändor över landet med både intima solospelningar och exploderande fullbandskonserter. Sedan debuten har Filip Lundgren ständigt utvecklat och förändrat sitt sound.

Efter att under 2021 släppt tre singlar släpps Filip Lundgrens EP ’En plats ingen ska hitta till’ den 4 mars. EPn är en samling låtar som är de första samlade verken sedan debutalbumet ’Där inget annat finns’ från 2015. Under ett år då allt blev inställt, som sen blev till två år, hittade Filip Lundgren tillbaka till glädjen i sitt eget skapande. Efter att både ha skakat liv i gamla låtidéer och skrivit nytt har arbetet resulterat i en femspårs-EP med låtar om både ljus och mörker.

Singlarna ’Du lyser’, ’Sluta aldrig ge mig allt du ger mig’ och ’Feber’ från EPn släpptes under 2021 och har bland annat spelats i P3, roterat på studentradio och uppmärksammats i musikmedia runtom i landet.
Tinsel Music Magazine beskrev singeln ’Du lyser’ vid releasen:

“Du Lyser” pendlar mellan att påminna lyssnaren om Kent och Markus Krunegård. En låt som skulle platsa på någon av båda nämnda artisters album utan att det skulle vara konstigt. Varesig Filip gör ösig indierock eller synth- och trummaskinsballader så blir det bra. Så är det bara.”

ALVA

Fotograf: Jonna Andersson

Alva Tång (alias ALVA) debuterade 2013 med låten ‘Damaged’ tillsammans med Adrian Lux. Samarbetet tog henne in i strålkastarljuset där hon bland annat uppträdde på SVT:s Moraeus med mera. 2015 släppte ALVA sin egen singeldebut ‘Let Her Go’ och 2017 kom den efterlängtade EP:n ‘Love For Losers’. Singlarna spelades flitigt på SR P3 och ALVA uppträdde på SVT:s Go’kväll och P3 Live Session.

I mars 2021 återvände ALVA med singeln ’Du ringer bara mig på natten' som blev startskottet för det nya soundet på svenska – ett språkbyte som enligt henne själv var ytterst nödvändigt. Under året har hon släppt ett par singlar till som sedan landade i EP:n ‘Samlad Värk’ och följdes upp av en mindre Sverigeturné. EP:n har tagits emot väl av lyssnarna och blivit hyllad i så väl radio som media.

Först ut 2022 var singeln ‘Ute jämt’ som inte blev något undantag. Låten har hyllats av musikkritiker, radio och media, både online och i print. Tinsel Music Magazine skrev: "ALVA bevarar och bär den svenska indiepopens fackla vidare på ett modernt och sanningsenligt sätt", Popmani premiärade låten, SR P4 Dalarna och Pite FM har plockat upp den på rotation och DN Kultur intervjuade Alva i samband med släppet, och valde dessutom ut singeln till Veckans bästa-listan. Näst på tur är låten ’Fuck dig’; en känga till alla dem som livnär sig på andra människors credd, som släpps den 17 februari.

På scen cirka kl. 22:15.
Fri entré före kl. 23 i mån av plats, 100kr inkl. garderob.
Nattklubb till kl. 03 efter konserten

Föregående
Föregående
18 mars

Klubb don’t you know I’m Loco med DJ Ida Apan & Jonas de luxe + Isidor_beatz

Nästa
Nästa
19 mars

Knaussig Vinbar