Tillbaka till alla evenemang

Releasekonsert: Leading Edge + Elin Ottilia


  • Grand Malmö 17 Monbijougatan Skåne län, 211 53 Sweden (se karta)

Leading Edge

Foto: Albin Wilson

I maj släpper den svenska folkpop-ensemblen Leading Edge sin nya singel “The Secrets You Hide”, vilket firas med en release-spelning på Grand 20/5. Ta med dina vänner och njut av en kväll med musik, mingel och allmänt festlig stämning.

Leading Edge kombinerar kärleken för stilren nordisk pop med indiefolkens organiska instrumentering och texter. Bandet kombinerar influenser från en rad olika band och artister, bland andra The Tallest Man on Earth och The Paper Kites. Deras sound har utvecklats från pop-rock till en mer akustisk ton, och även om musikernas kreativitet visar på en ständig strävan mot nya territorier överger gruppen inte popinfluenserna som fortsätter att framträda i den tredelade sångharmoniken och de medryckade melodierna på piano, elgitarr och fiol.

Leading Edge bildades 2012 av sångerskan och låtskrivaren Anna Johannisson då samtliga medlemmar studerande i Lund. Bandets övergripande estetik har ett subtilt inflytande från stadens intellektuella och öppensinnade studentliv. Idag är bandet baserat i Malmö och låtskrivandet delas av Anna och elgitarristen/sångaren Lewis Belcher.

Bandet blev signat av Rexius Records 2019 och släppte året efter singeln "Radio Shadow", samt albumet "Northern Lights", vilka har streamats brett världen över. Leading Edge har sedan dess arbetat på ny musik och i februari 2022 släpper de sin nya singel “Sin City” tillsammans med en musikvideo.

Elin Ottilia

Elin Ottilia är en Malmö- baserad singer-songwriter med sina rötter i elektronisk indie pop. Hennes musik målar upp självkritiska landskap och bjuder in för tolkningar och reflektion. Med stor inspiration från musiker som Phoebe Bridgers, Adrianne Lenker och The Districts ligger hennes fokus på ljudlandskap och vaggande melodier.

På scen cirka kl. 22:15.
Fri entré före kl. 23 i mån av plats, 100kr inkl. garderob.
Nattklubb till kl. 03 efter konserten

Föregående
Föregående
20 maj

Klubb don’t you know I’m Loco med DJ Ida Apan & Jonas de luxe

Nästa
Nästa
21 maj

Klubb Funkdown (CPH)