Tillbaka till alla evenemang

Katthem + Spader Kung

  • Grand Malmö 17 Monbijougatan Skåne län, 211 53 Sweden (se karta)

Katthem

KATTHEM består av fyra hemmagjorda multiinstrumentalister med flytande roller, deras välbekanta indie punk sällskapas av distade gitarrer och popmelodier med influenser av western, jazz och stoner-rock. 

Förra året släppte de debutalbumet Vackra Lögnerskor- en lekfull men farlig berg- och dalbana som färdas genom tid, musikaliska influenser och sinnesstämningar och som uppmärksammades av GP, GAFFA, Nöjesguiden, DN Kultur, Per Sinding Larsen med fler. Titeln anspelar på idén om den förföriska kvinnan som sedan visar sig vara en bedragare. Hon blir nerknuffad från piedestalen eftersom hon inte är perfekt. Albumet skildrar olika skurkar som mördar sina svekfulla älskare, flyr slagfält och lajvar mediamän i Nyhetsmorgon. Tillsammans blir de Vackra Lögnerskor.

De har gjort över 50 spelningar i Sverige, och då spelat på allt från festivaler som Umeå Open, Peace & Love och Musikens Makt till klassiska punkhak som Cyklopen, Truckstop Alaska och Plan B.

”Den moderna punken är helt klart tillbaka.”

- Tinsel Music Magazine

”Det börjar bli en vana att KATTHEM släpper singlar som välter oss totalt.

- Hymn

Spader Kung

Malmös ledsnaste punkband Spader Kung består av vännerna Anna, Klara och Matilda. 

Bandet har under deras två existerande år blivit en del av den nya punkrörelsen i Malmö. I april 2020 släpps deras debutalbum. De har förut släppt några singlar på egen hand som uppmärksammats av större och mindre musikskribenter som t.ex. Per Sinding Larsen och nätmagasinet Popmani. De har även spelat på en hel del klubbar och festivaler i landet. 

På scen cirka kl. 22:15.

Fri entré före kl. 23 i mån av plats, 100kr inkl. garderob.

Nattklubb till kl. 03 efter konserten

Föregående
Föregående
30 april

DJ LAID

Nästa
Nästa
5 maj

Kulturbar på Grand Malmö